Wordless Wednesday #3 – Sekuriti

Wordless Wednesday #3 - Sekuriti

32 Comments

  1. Singgah disini selapas membaca berkenaan dengan 5 blog paling kerap dilawati. :)

  2. saya baru tahu ttg master password ni ada kat FF…nak kena cuba ni…syukran utk info dan komen berguna para blogger.

  3. #tipsranjang la tu hahaa

  4. ni password ke alamat rumah?hehe..
    xpon email..lol

  5. pakai built-in punya password manager ni tak berapa secure :pouty: . Saya cadangkan gunakan LastPass..Lebih selamat. :biggrin:

  6. laptop pun ak x bg org sentuh… lg la power sekuriti nye.. huhu :biggrin:

  7. panjang gile, lebih 15 char. keh keh keh. :P

  8. wahh. fungsi berguna.

    tapi tak terfikir nak pakai. jarang member mintak pinjam laptop :whistle:

  9. Kalau macam ini punya panjang password tentu payah hendak pecah kod. :-)

  10. :cheerful: tu diaaa…tp panjang2 pun kalu selalu dok buat sure ingat punya….:)

  11. yeahh
    semakin panjang password,semakin susah nak crack
    tapi password tu mesti la senang ingat walaupun panjang :biggrin:

  12. fuyoo kalau nak crack.ni memang sakit ar…haha

  13. roboform ke abg anarm?

    • @Safwan Seth, tak.. yg ni function yg sedia ada dalam firefox.. aku penah pakai roboform tapi macam tak berapa sesuai dengan aku.. hehe.. lagi satu aku pernah try LastPass.. pon sama jugak.. tak berapa menarik minat.. :tongue:

  14. aku lg panjang.. :p hehehehe

  15. nice. sama laa kite pword panjang. 28 aksara jer aku pnya. alphanumerical + symbol

  16. ada function ni kat FF..nampak sangat jarang godeh FF ni.. boleh elak risiko member2 yg hack facebook account tuh… :w00t:

    • @Izwan, yup.. bila dah set master pasword, tiap kali kita bukak browser dia akan mintak kita masukkan pasword master tu dulu (mcm dlm gambar).. kalau tak masukkan password master atau password master tu salah, password akaun2 yg kita save kat browser akan selamat

  17. set master password ni kan option yg built-in dalam firefox itu sendiri kan kan…

    • @FD, yup.. kat Options > Security.. kalau tak set master password, org lain boleh tgk pasword yg kita save kat browser.. kat tab Security tu ade jugak button View Password.. klik button tu pastu dapat tengok pasword2 yg kita guna utk akaun2 yg kita ada (password yg kita save atau remember)..

  18. ok gak klu gitu kan. nk buat la. camne ek? tlg :happy:

    • @kifaharifin, buka menu ‘Options’ kat firefox, lepas tu tekan tab ‘Security’.. kat situ ada pilihan ‘Use a master password’.. tick kat kotak kecik untuk aktifkan.. Master Password tu wajib ingat.. jangan terlupa.. kalau terlupa tak tau macam mana nak reset balik..

  19. hehehhee! tu dia ha..panjang paswed dia! :)

  20. tak paham…

    Tu nak login ke mana tu sampai macam tu sekali..

    • @zuls, function mozilla firefox.. master password untuk protect password2 akaun intenet kita yang kita save kat browser.. bila bukak browser, automatik window kecik tu keluar dan mintak password.. kalau org lain yg bukak browser tu tapi taktau password master, password2 kita selamat sbb diorang takleh akses..

  21. uih,panjangnya password.haha… :biggrin:

Leave a Comment