Welcome To My New Home

Assalamualaikum. Aku mulakan entri aku ni dengan kalimah Alhamdulillah dan syukur kerana kini aku dah mempunyai ‘rumah’ aku sendiri.

Welcome to my new home!

new door for my new home

Sebelum ni, aku dah pon ade 1 blog yang menggunakan domain sendiri.

Sagitaurus.com — pada asalnya aku create untuk dijadikan blog perkongsian aku dengan awek aku. Masing-masing menggunakan subdomain nama sendiri di domain utama tu.

Tapi subdomain tu buat URL jadi panjang dan kurang macho. Oleh sebab tu aku mula cari domain lain untuk kegunaan sendiri.

Pada mulanya aku nak beli domain .com, tapi malangnya domain yang aku nak tu dah dimiliki orang lain.

So, domain [dot]net menjadi pilihan aku.

https://anarmnet.com/blog

Domain dan hosting aku ni aku gunakan khidmat ‘Malaysia Affordable Domain and Web Hosting, Cubiex. Dari domain hingga ke hosting, sepenuhnya aku langgan dengan Cubiex.

So far, aku berpuas hati dengan service yang Cubiex bagi kepada aku. Customer support dia selalu online kt YM.

Kalau ade apa-apa masalah berkaitan dengan server, BUZZ!! je dia tu. Dalam masa yang singkat dia akan setelkan. On The Spot!

Blogger Berkongsi Info

AnarmNet ni aku bangunkan khas untuk berkongsi info serba sedikit dengan blogger-blogger dalam dunia maya ni. Entri dalam AnarmNet ni pon baru nak bercambah.

Kalau tak disebabkan aku gagal mengimport entri dari blogspot aku, mungkin dah banyak entri kat sini.

Blog di blogspot aku nak kekalkan. So, aku fikir, blogspot tu aku nak jadikan sebagai blog personal aku a.k.a special blog untuk aku jawab tag dari kawan-kawan atau apa-apa entri yang takde motif. Hehee..

OKlah.. Tak nak tulis panjang-panjang. So, aku ringkaskan dalam bentuk point-point je ek.

Baca list kat bawah ni:

  • Sesiapa yang nak follow blog aku ni, silalah langgan AnarmNet.
  • Bagi yang nak mengenali tuan punya AnarmNet, sila lihat dan baca page About
  • Sebarang pertanyaan, komen, atau apa-apa je, korang boleh kemukakan terus melalui email dan akan dijawab dengan kadar segera (kecuali kalau aku tak online).
  • Untuk exchange link, sila ke page Community. Dalam page tu dah ada beberapa link yang aku import dari blog lama aku di http://anarm.sagitaurus.com. Harap mana-mana blogger yang dah exchange link dengan anarm.sagitaurus.com, sila update link tersebut, tukarkan kepada https://anarmnet.com

AnarmNet My New Home

Dengan ini, aku rasmikan blog AnarmNet. Semoga AnarmNet dapat memberi manfaat kepada semua.

Tidak lupa, terima kasih diucapkan kepada semua pengunjung AnarmNet. Tolong la support AnarmNet ye. Majulah blogger untuk negara.

25 Comments

  1. salam singgah……..whoha……..salam2…shakehand2..

    xmindfreakx’s last blog post..SN#3 Kisah Meeting Cawangan

  2. hrp2 server ni xde mslh yea… klo ade,sile hebah2kan.. mm..KL Hosting xsecure..jgn xtaw..hebah2kn la pd smua..he3

    j_hafiz’s last blog post..Another VVIP Blogger

  3. PENDAPATAN SAMPINGAN
    PENDAPATAN SAMPINGAN

    WAH MAKIN MANTAP NAMPAKNYA…
    TERUSKAN KEGEMILANGAN :thumb-up:

  4. aku punya blog pun dah tukar domain g .net.ngeh3x..hoho., kita sama r, .com tuh pun dah ada org..bengang gak aku pikir nama lain. last pilih .net je.. hoho.. ringan blog ko ne bro, wlupun celcom broadband aku ni lembab mcm siput tp still bleh loading dengan jayanya..hek3x

    • @JRY, huhu.. bengang .com x dapat.. blog aku ringan ek? bagus :thumb-up: memang aku nk blog yg ringan.. takde la kene tunggu lama nk view blog ni kn.. aku pkai theme premium.. :kelip2:

  5. hoyhoy….
    pindah tak cakap pon…mwahaha

    apa2…pon tahniah bro!

    • @Kill-Vearn, entah la.. export dr blogspot ok je.. bile nk import masuk wp, die takde efek ape2.. process import tu ade tp lgsung takde ape2 pn yg diimport masuk wp..

      xpe la.. create post baru jela.. WP ITU BATU :happy:

  6. wah… selesanya rumah baru…
    takde hidangan ke? huhu :muntah:

  7. huhuhu.. tahniah bro beli umah baru. mesti best kan… hurm wondering nape takleh collect entri kat blogspot? kan senang aje? ape probs ek? anyway good luck wif new home and dont forget to subscribe me.. miahahahaa… :happy:

    WordPress is cool!! :love:

    Kill-Vearn’s last blog post..Wondergirls – Nobody (Full Song & Minus 1)

  8. tahniah bro!! dah subscribe.. member2 gua mesti subscribe nye lah.. hehe

  9. syukur kita ke hadrat ilahi sebab dapat gak masuk ke rumah baru ini yg telah penat dibina oleh anarm..
    semoga rumah ini kekal selamanya hingga ke anak cucu..
    hehe :mrgreen:

    Jaws’s last blog post..Layan Role Models Movie

  10. adakah aku pngomen/perasmi komen di blog yg baru ini?hehe… tahniah ada rumah baru. Majulah bloggers untuk negara.hehe

    JRY’s last blog post..Pengalamanku mencari duit dalam Internet

Leave a Reply