Wordless Wednesday #10 – Tukar Mata Baru

Wordless Wednesday #10 - Tukar Mata Baru

Bercadang nak tukar mata baru. Tunggu gaji.

37 Comments

  1. last buat spec tahun 2006, Levis, dapat sales. La dah naik lumut hijau dah. Huhu.

    Bukan tak tau la, spec 600 lebih yg elok2. Pakai dulu sementara di umah. Salah satu lens leceh kalau tempat aircond, kering n mata cepat merah. Better spec. Mengadapa comp pun syok.

    • @Nine, aku ada berkenan kat satu spek tu.. adidas.. smart giler.. harga pon boleh tahan.. kena kumpul duit dulu.. pakai contact lens memang leceh.. dah la keje aku hari2 dok dalam bilik aircond.. comfirm mata kering, merah2, pedih2..

    • @titan, dulu aku penah jugak patah spek.. aku hantar kedai spek nak repair.. orang kedai tu welding ke apa entah, cantumkan balik.. pastu spek terus jadi buruk giler ada bekas hitam2 kat tempat yang patah tu.. hahaha.. better tukar jela spek baru..

    • @Juan, aku tak minat sangat bingkai separuh.. aku suka bingkai penuh, bingkai jenis plastik dan tebal.. baru nampak skema.. bila org tengok, baiknyee budak ni.. kah3..

    • @Denaihati, sebelum ni dah pernah try contact lens.. pakai sekejap je.. mata ni tak berapa sesuai kot pakai contact lens.. bila pakai je, lebih kurang 30 minit lepas tu mata jadi merah, rasa pedih2..

      • @Anarm, pakai contact lens, ‘renyah’ sikit nak jaga.. kebersihan kena utama.. kena pandai pakai dan pandai nak buka… kalau tak pandai boleh termsuk dalam biji mata…seram.. (pengalaman tgk kawan,terus gi hospitsl).. Pengalaman sendiri alhamdulillah xda lagi teruk mcm tu… Sekarang lebih selesa pakai spek kecuali untuk aktiviti yg memerlukan pakai contact lens…

  2. huhu, apa kesahkan new arrival ke x, huhu lucu plak aku tengok gambar tue.. huhu selamat beli spek bro, takyah pakai kontek lens, sebab aku belajar ophtalmology, katanye pakai spek paling baik untuk mata :D

    • @samanosuke_04, aku pon tak kisah sangat dengan new arrival tu.. hehe.. sebelum ni pernah jugak pakai contact lens.. tak selesa.. dan tak berapa sesuai dengan mata aku.. bila pakai je mata jadi berair, pedih2 dan jadi merah..

  3. orang berkaca mata ni memang kena budget sikit untuk spek mata.. setahun sekali tukar pun makan ratus jgk kan… silap2 harga separuh dari gaji…

    salam kenal dari ibu Alya… terima kasih singgah blog…. :)

    • @zie fauzi, sama2.. orang berkaca mata memang kena siap sedia duit untuk spek.. kadang2 tak terniat nak ganti spek baru, tapi mana la tau kan tiba2 spek terpatah ke.. terpaksa guna duit pergi repair.. nak tukar spek baru memang harga ratus2.. tambah2 yang power mata tu tinggi.. lagi la mahal harga dia.. so, jagalah mata anda.. hehe..

  4. hahaha..nak lagi baik..pilih le lens HOYA..harga mmg la 2 kali ganda lens dia…tp mmg boleh tahan lama…5 thn keatas jangka hayat lens tu boleh bertahan..ho ho ho..berdasarkan pengalaman kerja kdi spec le…klu lens HOYA single vision + tahan scratch br rm250 tak silap..hu hu

Leave a Reply