Transformers 2: Revenge Of The Fallen (Review)

Transformers 2: Revenge Of The Fallen

(28 Jun 2009, Jam 12.05 tengahari)

Aku dan awek aku selamat sampai kat KLCC untuk acara tengok wayang dengan budak-budak Sifoo Dot Com (SDC). Transformers 2: Revenge Of The Fallen, satu cerita yang sangat-sangat menarik bagi aku.

Tapi aku ada juga terbaca kat blog-blog lain yang cakap cerita Transformers kali ni sangat bosan? Betul ke?

Tak kisah la. Tu pendapat diorang. Bagi aku, Transformers 2 ni memang sangat-sangat best, gempak, superb, terbaik, cool, awesome, canggih, dan perkataan-perkataan lain yang setanding dengannya.

Nak cakap cerita ni memang tersangat-sangat memuaskan hati aku.

Walaupun dah ramai yang review cerita Transformers ni kat blog masing-masing, contohnya seperti JustKhai, Kill Vearn, Shazclan, Luth Textile dan lain-lain, aku tetap jugak nak buat review sebab aku baru je tengok.

Aku tak berpeluang jadi orang pertama tengok cerita ni semasa hari pertama ditayangkan.

Dalam cerita Transformers ni, aku paling suka quote Optimus Prime di ending cerita. Yang dia bercakap-cakap sambil tengok langit semasa cerita dah nak abis tu.

Memang macho giler la dia posing sambil cakap ayat tu. Tak dinafikan, suara Optimus Prime memang sesuai dengan gaya dan lagak dia. Optimus Prime terbaik!

With the All Spark gone, we cannot return life to our planet. And fate has yielded its reward, a new world to call “Home”.

We live among its people now, hiding in plain sight, but watching over them in secret, waiting, protecting. I have witnessed their capacity for courage, and though we are worlds apart, like us, there’s more to them than meets the eye.

I am Optimus Prime, and I send this message to any surviving Autobots taking refuge among the stars. We are here. We are waiting.

Sinopsis Filem Transformers 2

Transformers 2: Revenge Of The Fallen mengisahkan tentang Sam Witwicky kehidupan biasanya di kolej. Persiapan untuk Sam ke kolej tu mak ayah dia tolong-tolong dia prepare sekali.

Masa tu, Sam baru sedar serpihan Cube yang Decepticon nak sangat tu ada melekat di baju dia. Cube tu dah hidupkan alat-alat dapur rumah dia menjadi Decepticon dan serang keluarga Sam.

Rumah diorang habis hancur sebab Bumblebee tolong bunuh Decepticon tu. Faham-Faham saja lah kalau Transformers sedang tembak-menembak, dah tentu habis punah benda-benda lain. Bising la mulut mak Sam bila rumah dah hancur macam tu.

Sam bagi serpihan Cube tu kat Mikaela (Megan Fox) untuk dia simpan. Kemudian, ada satu Decepticon kecil follow Mikaela untuk dapatkan Cube tu.

Plot seterusnya, kamu tengok la sendiri kat pawagam atau pun download je di internet. Memang berbaloi tengok Transformers ni. Siapa cakap bosan?

Sam Witwicky dan ibu bapanya

OK. Ni aku nak ceritakan sikit pendapat aku tentang Transformers 2: Revenge Of The Fallen.

Transformers kali ni aku rasa Michael Bay dah lebihkan babak-babak seksi, lucah, porno dalam Transformers 2. Pakaian Megan Fox pon dah makin tak cukup kain dah.

Tambah pula dengan aksi atas katil Sam dengan Decepticon yang menyamar jadi awek seksi tu. Siap terselak skirt time awek seksi tu keluarkan ekor nak cekik Sam.

Time tu aku dah tak senang duduk dah. Gelisah je. Haha.. Paling tak boleh blah, Sam menjerit macam perempuan bila nampak awek seksi tu rupanya Decepticon yang menyamar. Serius kelakar giler.

Transformers 2: Revenge Of The Fallen dah semakin hebat dengan hasil kerja detail yang boleh kita tengok masa Decepticons dan Autobots berubah daripada kenderaan menjadi robot ataupun ketika bergabung.

Gambar time tu difokuskan dan kita akan nampak lebih jelas transformasi tu. Aku rasa sangat-sangat terpegun dengan hasil kerja mereka.

OK la.. Rasanya dah panjang dah entri aku ni. Sempat gak aku update blog setelah hampir sebulan tak update. Huhuu.. Ramai juga rupanya yang ternanti-nanti update dari blog aku ni ye. Terima kasih di atas sokongan kamu semua.

53 Comments

  1. aku tgk masa tayangan perdana lagi.. mmg cool.. tunggu lah sambungan dia nanti.. :w00t:
    .-= Post terbaru bluefrog di blog beliau.. ya! ia dari diri kamu =-.

  2. akhirnya aku menonton juga cerita ini walaupun hanya di lappy aku. ades
    .-= Post terbaru mohdisa di blog beliau.. Promosi Potongan 50% Domain dot my =-.

  3. Best2…
    Part sensored tu asek kene cubit dengan orang sebelah..
    aisey tak bleh la macam ni budak2 ramai tengok citer nih…
    .-= Post terbaru Mantra di blog beliau.. Blog anda tiada Privasi,WP anda terdedah dengan Public? =-.

  4. dimanakah saudara arnam ni menghilang yerk? haha
    .-= Post terbaru mohdisa di blog beliau.. Transformers 2 Melanda Mohd Isa =-.

  5. biler la aku nk tgk cite nie..nmpk cm best jer.,..
    download sudah gne link yg diberi..Huhuhu

  6. memang besh cite ni..x puas nak tgk lg… :biggrin:
    .-= Post terbaru skid di blog beliau.. How To Disable,Uninstall or Remove Windows Defender in Vista =-.

  7. Wahhhh beshnya layan Transformers dalam wayang…
    Kat Kelate xde wayang… :cwy:
    tunggu DVDRip la donlod nanti…
    Bila la nak ade kelate ni wayang…
    Asing perempuan lelaki pun xpe…asalkan bole layan wayang dgn system sound yg beshh..
    .-= Post terbaru aktechpage.com di blog beliau.. Review: PakejDVD Raja Grafik Malaya Vol.1 =-.

  8. hoho…trimas bagi link download tu..nak gak tgk..tp cam rasanya lebih molek tgk wayang kan baru puas hati hehe
    .-= Post terbaru pear di blog beliau.. Berkhidmat untuk rakyat di Manik Urai =-.

    • @pear, ofkos laa tgk di pawagam lg best.. kalo nk tgk lg 2 3 kali bleh je donlod.. dgr ura2 dvdrip dh ada di laman2 pirate tertentu.. sedang mencari

  9. satu lagi review mengenai transformers. huh boleh kena tekanan jiwa camni. sebab aku masih belum sempat tengok. hu3.
    .-= Post terbaru megat di blog beliau.. Michael Jackson’s Last Rehearsal, Memori Akhir Dari Raja Pop! =-.

  10. malam ni aku mesti tonton sebelum berangkat ke perlis. haha
    .-= Post terbaru mohdisa di blog beliau.. Nokia N97? =-.

  11. pape pun aku puas hati dengan transformer ni.. megan fox pun… tapi tak leh lawan dark knight..haha filem terbaik…….. tak habis2 promote dark knight.. :ninja:
    .-= Post terbaru izzat aziz di blog beliau.. Dimana kuasa Jakim? =-.

  12. eh eh aku baru pasan ko update ttg transformers.. tak gtaw aku eh.. trackback aku nape tak berkesan eh? mengang tol la..

    aku sokong ko 110% yg citer neh amat superb best… erm, suara optimus tu ko rekod kat mana? dari movie TS yg ko donlod tu kew? aku da donlod citer neh kali kedua dari torrent yg kedua… mmg audio superb dan video ok la… hehe.. masih menanti DVD rip…

    aku ada HD quality nya scene2 best siap ngan audio, tapi bila upload utube, dia block… bengang tol…
    .-= Post terbaru Kill-Vearn di blog beliau.. Transformers II: 10 Questions Michael Bay Must Answer! =-.

    • @Kill-Vearn, sound clip tu aku cut dr transformers 1.. yg cite nombo 2 quote die dh lain skit.. malas nk cut.. adobe premier aku problemo

  13. :ninja: arkhhHhhHh aku tenson dgn transfomers yang baru niee sbb x dpt tgk kat panggung last2 tgk CD yang lanun punye jerr..siap ader watak lain yang jadi hero kat dlm cD tu..hahahah lembaga hitam misteri tibe2 jer muncul kat dpn skrin tgh makan pokcorn

  14. aku tak buat review..
    takkan nak citer kat sini.. kompom berjela
    karang.. aku dah cukup le depa dok gelar aku
    giler komen panjang-panjang.. hehehe

    pasal citer transformers tuh. memang aku cukup kagum
    dengan grafik dia.. meskipon rase nak terkinceng..
    aku tahan jugak… tapi last last.. tak bleh blah
    terpaksa ke tandas.. kalau bleh nak menonton lagi
    sekali. harap harap ditayangkan sampai ke bulan
    depan. yeayyy…

    tapi dengar citer bulan depan citer GI-Joe plak.
    huhuhuh… nampaknye nak kene tukar themes da movie
    .-= Post terbaru Kreuger di blog beliau.. FREE: Sidebar Icon – Transformers Edition. =-.

  15. I watched the Transformers cartoon version during my childhood days. It is nice to know that good computer graphics brought the Transformers back again. I wish to see more of the Dinobots in action perhaps on another sequel.

  16. cittt… siap ade link download lg tuh…

    quality vid dgn sound cun x bro ?
    .-= Post terbaru keiroro di blog beliau.. Maafkan aku sayang, aku terpaksa meninggalkanmu…. demi ? =-.

  17. ramai yg tgk transfomer nie, semua ckp best, dah ada link download, download je la.. apa lagi… hahaha
    .-= Post terbaru adol di blog beliau.. I’M YOUR’S MALAY VERSION =-.

  18. Fuh siap ada download tu TS version, memang kelakor time Sam menjerit kat hostel tu
    .-= Post terbaru Rjuna di blog beliau.. Kenali robot-robot dari Transformers 2 Revenge of The Fallen =-.

    • @Rjuna, AKU dpt link tu kt forum.. ok jugak..

      lupa lak nk masukkan pasal tu kt entri.. suasana kt hostel tu mcm dlm cerita American Pie.. laki pompuan bercampur dlm 1 blok.. sgt2 best ah camtu.. hehe

    • aku suke time robot mengongkek kaki megan fox…
      wahahahahahhaa….
      .-= Post terbaru zelo55 di blog beliau.. Aku Follower Hipokrit. Korang Camane? =-.

      • @zelo55, MEMANG macam sial robot tu.. megan fox bleh ckp comel plak time robot tu kongkek kaki die.. wakakakaka.. siap bunyi lg robot tu.. siot je.. :lol:

  19. anarm..gambar lawa tak ni?
    kalo gmbr panggung aku x sudi mendownload..
    hahahaha

    • @-Ring 0-, GAMBAR masih ditahap memuaskan.. cuma sound ada sedikit slow.. solution die, kuatkan speaker atau sambung terus ke sistem home teater rumah anda.. haha

      • @Anarm, yang pasti aku x bace pun review ko..
        bkn pe..aku xnak dengar dari sessiapa pun pasal cerita yang aku nak tengok dan yang aku belum tengok..
        hahahaha..
        biar la orang kata apa pun aku nak tengok dulu..
        dah tengok baru aku komen pasal cerita ni..
        hahahahaha..
        kalo dah baca review nanti bila tengok wayang tak best..
        .-= Post terbaru -Ring 0- di blog beliau.. 5 “JANGAN” Semasa Tidur =-.

  20. adeh.. tak rugi woo tengok..
    aku nak tengok 2,3x.. huhu..

    ko rajin, siap ada donlot link lg..

    • @Luth Textile, TAK rugi tengok 2 3 4 kali.. aku pn dah tengok 3 kali.. x puas2.. haha..

      link tu aku mintak kt forum.. tu la gunanye forum.. rajin2 la bersosial kt forum ye.. ekeke

  21. wah…dah keluar download die ke??
    hihihi…

    • @shazclan, DAH kuar dah.. haa, pe lg? donlod la.. aku bg free tu.. hehe.. gambar masih ditahap memuaskan..

      • xnak donlod….
        ak nk tggu DvDrip ataupun HDrip…
        bru puas hti tgk lagi skali…
        muahahahah!!
        .-= Post terbaru zelo55 di blog beliau.. Aku Follower Hipokrit. Korang Camane? =-.

  22. arghh..geram je tgk link download tuu..
    takpe,sabar2..
    esok aku tgk movie..
    whahaah :wink:

    • @dhiyafaris.com, download cepat sebelom owner delete link tersebut.. huhuu.. susah giler aku cari file yg kecik semata-mata nk bg korang download.. bg file besar kang pikir panjang lak korang nk downlod.. paham2 jela intenet malaysia cmne kn.. macam F word.. hahaha..

  23. ekekeke….. :devil:

    Revenge of the Fallen Day 3: $36.7 million

    fuh ~
    .-= Post terbaru Khai di blog beliau.. Nak KFC.. Nak KFC.. Nak KFC.. =-.

Leave a Comment