Wordless Wednesday #14 – Satu Dinar Emas

Satu Dinar Emas

Satu Dinar Emas

44 Comments

  1. Mampir pertama,… salam ziarah.

  2. Sama dengan I, dalam 2012 ini minat dalam pelaburan dinar emas! Harap2 dapat dilaksanakan secepat mungkin dan masa yang betul C:

  3. Tak berkesempatan lagi nak melabur dalam emas. Tengah buat skim simpanan dengan Etiqa. Insyaallah, kalau ada masa dan rezeki memang nak cuba juga

  4. Amboi, GCP terus hahahaahhaha.
    GCP antara yg termahal, lagi mahal dari dinar KGT.
    Next target nak beli dinar KGT, haritu harga turun gile-gile tapi takde duit pulak haha

  5. mesti berblog hasil berblog nie kan?hehe

  6. wow anak tan sri ni ada dinar mas, ;D, teringat zaman p.ramlee dulu, :lol:

  7. terigin juga nak bagi kat org pempuan.dpt bonus pun duit dah habis

  8. xcukup fulus mania lg ler…

  9. bro, ni harga pasaran bagi satu dinar berapa bro

  10. Mahal ni .. harga emas jatuh tk sekarang ? :biggrin:

  11. memang tengah jatuh la nie kan…

    dulu if xsalah bro dalam RM700 dah dapat

    • @Bro Framestone, yup.. lepas tu dia naik dekat RM800 – RM900.. skrg ni dah jatuh balik ke harga lebih kurang RM700 lebih.. next time tak tau sama ada akan turun lagi atau naik harga.. so, kena buat tindakan pantas.. :wink:

  12. aku pun ingat nk cuba pelaburan emas ni.. lagi2 skg ni dengar citer harga emas dah turun kan.. hehe..

  13. teringin jugak nak beli dinar emas macam ni.. nak masukkan dalam azam 2012 lah..

  14. pelaburan jangka panjang..bagus ni..bile harga emas tinggi boleh jual balik.. :biggrin:
    insyaallah nak beli jugak..tapi yg gram tu mhl lagi kan

  15. Aku pun tengah kumpul sikit-sikit nak beli dinar ni

  16. entah bila la baru dapat try dinar nie..

  17. simpanan masa depan. ini alternatif lain bagi sesiapa yang tak nak menyimpan dalam ASB lagi. aku pun ada beli gak, beli dengan bank KFH

  18. Bisnes kencang nampaknya. Untuk pelaburan dan simpanan di hari2 yang sukar memang sesuai ni.

    • @shraqs, dinar masih mampu dimiliki lagi.. harga pon tak mahal sangat.. bisnes tak kencang pon boleh beli emas ni (kalau nak).. kalau bajet tak cukup untuk 1 dinar, boleh angkat yang 1 gram.. kecik je.. tapi tetap emas jugak apa.. hehe..

  19. berapa harga 1 dinar emas nih??

  20. Berapa harga sekeping sekarang? Baru bercadang nak berjinak-jinak dengan pelaburan emas ni… :happy:

  21. wah, nak juga. ades, modal tak cukup lagi. haha

  22. ayah saya pon suka dinar dirham and tengah giat collect :)

  23. Kena jaga baik-baik. Kalau dinar emas Public gold lasak tidak susut nilai kalau tercalar, kemek atau bengkok. :-)

Leave a Comment