Rasa Lapar? Jom Makan Snickers

Bila perut lapar badan mesti jadi kurang bertenaga. Aku selalu jugak rasa macam tu. Biasanya waktu tengahari dan waktu malam. Leka buat kerja sampai terlupa nak makan.

Kadang-kadang rasa lapar tu datang bila tengah memandu. Kena pulak tersangkut dalam trafik jem memang tak boleh nak buat apa.

Nasib baik ada Bar Coklat Snickers yang boleh mengenyangkan perut dan mengembalikan tenaga setelah penat melakukan aktiviti harian.

Bar Coklat Snickers

Snickers Bagi Penggemar Coklat

Snickers memang mengenyangkan dan sesuai untuk semua peringkat umur terutamanya bagi penggemar coklat yang inginkan tenaga untuk bekerja, bersenam, pergi travel atau sebagainya.

Snickers menggunakan taglineYou’re Not You When You’re Hungry” atau dalam Bahasa Melayu “Anda Akan Menjadi Orang lain Bila Lapar“.

Memang sesuai sangat tagline dia sebab rasa lapar boleh membuatkan seseorang jadi tak bertenaga, lembik dan buat perangai pelik.

Dengan adanya Bar Coklat Snickers yang mengandungi kacang, caramel, nougat dan disaluti dengan coklat ni mampu membuat kita kenyang. Rasa dia pun memang sedap!

snickers malaysia hungry lapar

Iklan Snickers

Dah tengok video iklan terbaru daripada Snickers Malaysia?

Dalam video yang bertajuk “Do You Even Lift?” ni boleh tengok gelagat 3 orang kawan pergi bersenam di gym. Tapi seorang daripada mereka yang bernama Aaron dah bertukar jadi perempuan sebab lapar. Macam tu lah akan berlaku pada kita bila kita lapar. Bila lapar je jadi lembik. Hehe.

Siapa yang selalu sangat rasa lapar dan penat bolehlah cuba makan coklat Snickers. Harga dia pun takde la mahal sangat. Siap sedia dengan Snickers dalam kocek atau dalam kereta, bila rasa lapar boleh terus makan.

FYI, Snickers Malaysia akan mengadakan giveaway menarik pada bulan September ni. Dah bersedia nak join? Layari Facebook Snickers Malaysia untuk maklumat lanjut.

31 Comments

  1. Snickers ni tak boleh bagi anak-anak tengok, for sure dia minta nak beli

  2. dah lama juga saya nak membeli ‘juadah’ nie.

  3. jarang2 je makan benda ni…lau time drive jauh memang selalu beli..lau duk saje2 memang xbeli pun…hu3

  4. snickers.. lama dah aku tak makan snickers ni.. anak aku kureng suka.

  5. Di Indonesia juga sering di promosikan, pembuat iklannya memang sangat kreatif nie..

  6. gua tak suka..tak sodap.. :angry:

  7. hm.. baca blog nie tgk gmbar terus terasaa lapar nie…. godaan puasa 6.. huhu tak habis lagi niee…

  8. Hahahaha..level up…chinese guy yang bagi snickers tu sape ek? :ermm:

  9. Bagus jugak ni lapar malam2 makan snickers xyah mkn berat2 dah huhu

  10. terasa lama pulak den tak makan snickers…huhu

  11. makan ni terus kenyang

  12. masa gi korea dulu, ini lah yang di cari…
    sedap ooo… tapi boleh sakit gigi.. hehe

  13. memang aku suka makan snickers…….hehe

  14. buat alas perut sementara tunggu waktu makan memang molek sangat ni.
    stok wajib ada dalam laci meja kerja buat semua org ni..

  15. aaron ni lelaki rupanya. jom pekena snicker jap.

  16. Selalu jugak buat macam tu…bila memandu dan lapar, singgah ke petrol station

    • Biasa kalau memandu jarang singgah petrol station. Makanan dah sediakan awal2 letak dalam kereta sebelum mula perjalanan. Makan sambil memandu. Hehe.

  17. Rasa letih dan tak bermaya cari Snickers untuk kembalikan tenaga serta merta.

  18. Snickers memang sedap, tak sabar nak tunggu giveaway tu nanti

  19. Dah lama tak makan snickers ni. Macam nak standby je snickers lepas ni kalau lapar.

  20. snickers memang jadi pilihan utama aku bila terasa sangat letih. Sebab ia coklat yang memberi tenaga kat aku.. selain tongkat ali.. hehehe

  21. Ada giveaway dari stickers Malaysia lah.. kalau ada masa kena join ni…

  22. kalau jalan jauh, gua suka makan benda ni. hoho..

Leave a Reply