Pelaburan Silver

Silver Investment

Pelaburan silver. Silver keluaran Silver Asia.

27 Comments

  1. emas mahal sangat. tak mampu. jadi..target pada silver la jawabnya.. :blush:

  2. wah menarik ingin mencuba…ttp bagaimana hdk menjual nyer…

  3. hmm..baru je terfikir untuk buat pelaburan emas…yelah..mmg bagus untuk masa depan…..dalam sesak2..boleh gadai balik….

  4. emm..aku tahu beli aje. jualnya..aku tak tahu..tengah cari port nak jual silver dan emas yang dekat sikit dengan rumah aku..haha..

  5. wah!!..rupa-rupanya dirham ada sampai 100dirham…

  6. silver?? laku ker?? sebab biasa org kaitkan EMAS jer..huhuhu…

    nampaknya kene banyak menuntut ilmu ni….

    sumer tu anarm punya ker?? perghhhhhhhh……. masyukkkkkkkkkkkkk

    • @Sumijelly, laku je.. dinar emas dan dirham perak adalah matawang Islam.. dalam salah satu hadis, Abu Bakar ibnu Abi Maryam meriwayatkan bahawa beliau mendengar Rasulullah SAW bersabda, ”Masanya akan tiba pada umat manusia, ketika itu tidak ada apapun yang berguna selain dinar dan dirham.” (Masnad Imam Ahmad Ibn Hanbal).

      Renung-renungkan.. :wink:

  7. dah lama nak melabur dalam emas dan silver ni..duit je yang sentiasa tak ada..huhu..

  8. macam best je benda ni.. ajar aku weyy..

  9. Wahh besar tuh. Berapa nilainya mcm kat gambar atas skang ni bro?

  10. Faisal 2dayblogger
    Faisal 2dayblogger

    Pelaburan emas dan pelaburan perak antara yg menarik mint sy

  11. Kalau ada duit lebih boleh cuba-cuba buat pelaburan jangka panjang ini.

  12. harga dia boleh melambung ke anarm? ce terangkan kat aku skit…:)

    • @Mohd Isa, silver nanti akan jadi macam emas.. emas sekarang ni harga makin lama makin mahal.. nanti tak ramai orang dah yang mampu beli emas lepas2 ni.. silver (perak) akan jadi buruan seterusnya.. emas dan perak tu kan logam berharga..

      ko boleh rujuk graf kenaikan harga silver kat website KITCO.. tengok macam mana dia punya harga meningkat dari masa ke semasa.. tapi ada jugak la masa2 tertentu dia akan turun.. macam emas jugak ada turun naik.. tapi kadar kenaikan harga silver lagi laju dari emas..

  13. potensi besar ka?

  14. Pelaburan terbaru selepas emas…..

Leave a Comment