P1 Sponsor Tiket Tayangan Perdana Batman The Dark Knight Rises

Sebanyak 56 keping tiket tayangan perdana Batman The Dark Knight Rises tajaan P1 telah diberi kepada Denaihati untuk dikongsikan dengan rakan-rakan blogger. Terima kasih P1 dan Denaihati.

Tiket wayang Batman tajaan P1

Sayangnya beberapa orang blogger tak dapat hadir di TGV Sunway Pyramid semalam untuk layan movie Batman, termasuk Denaihati sendiri.

Kepada yang join semalam, terima kasih juga walaupun tak sempat nak beramah mesra sebab kesuntukan masa.

Secara keseluruhannya, cerita Batman The Dark Knight Rises yang tengok semalam boleh dikatakan sangat awesome! Cuma aku ternanti-nanti kemunculan Batman pada awal cerita yang agak slow.

Lebih kurang 1 jam kemudian baru Batman mula beraksi dengan costume kelawarnya.

Batman The Dark Knight Rises

Batman Dark Knight Rises

Watak Batman agak kurang dalam movie kali ni tapi masih mampu menghiburkan ramai penonton. Sampai ada yang bertepuk tangan selepas cerita tamat.

Ringkasan Movie Batman The Dark Knight Rises

8 tahun telah berlalu sejak peristiwa dalam The Dark Knight. Bruce Wayne (Batman) mengurungkan diri di dalam rumah setiap masa.

Perjuangan Batman menggagalkan agenda Joker dan Harvey Dent (Two-Face) sebelum ni berakhir dengan dirinya menjadi buruan polis akibat dituduh bersalah atas kematian District Attorney Harvey Dent yang berpengaruh di bandar Gotham.

Rakyat Gotham juga seperti dah tak memerlukan Batman untuk menentang jenayah memandangkan Akta yang dibuat oleh Dent telah berjaya mengurangkan kadar jenayah dan memberi lebih kuasa kepada pihak polis.

Batman kembali beraksi menentang penjahat bila munculnya pencuri licik, Selina Kyle (Cat Woman) yang muncul dengan agenda rahsia di mana dia telah mengambil cap jari Bruce Wayne dan juga mencuri rantai leher kepunyaan ibu Bruce Wayne.

Cap jari Bruce Wayne yang diambil tu rupa-rupanya ada kaitan dengan rancangan jahat Bane yang ingin menghancurkan keseluruhan Gotham City dengan bom nuklear.

Catwoman in Batman Dark Knight Rises

Bane in Batman Dark Knight Rises

Penjahat bernama ‘Bane’ ni kalau korang nak tau dia lebih kuat daripada Batman. Batman sampai patah tulang belakang kena belasah dengan mamat Bane ni.

Macam mana agaknya Batman nak lawan orang yang lagi kuat daripada dia?

Tengok la sendiri cerita Batman The Dark Knight Rises di pawagam yang berhampiran.

Terima kasih sekali lagi kepada P1 selaku penaja tiket tayangan perdana Batman semalam, dan juga Denaihati yang telah berkongsi tiket dengan rakan-rakan blogger.

21 Comments

  1. Hoho, memang terbaik filem batman terbaru ni.
    Kitorang pun ada buat review lengkap di KakiWayang.com
    TQ anarm :smile:

Leave a Reply