Makhluk Alam Lain Datang Beraya

2-3 hari ni aku tengok kat blog-blog lain asyik bercerita pasal raya je. Aku nak share cerita raya aku pon takde ape yang best. Raya aku 1 hari je. Raya kedua, ketiga dan seterusnya aku dah start membuta sampai ke petang sampai bermimpi jumpa makhluk alam lain. Huhuu..

Dah tak tau nak pergi beraya kat mana dah. Semua rumah sedara dah abih jelajah. Tiba-tiba terfikir macam mana la agaknya makhluk kat tempat lain tu beraya ek?

So, hari ni apa kata korang ikut aku beraya ke alam lain pulak. Nak? Kebetulan diorang pon nak beraya sakan sebab baru je terlepas dari ikatan. Hahaa..

Jangan ingat korang je nak beraya. Diorang pon nak beraya jugak apa. Maklum jela, baru lepas bebas kan. So, buat parti hari raya la apa lagi..

Oklah. Baca seterusnya ye. Sesiapa yang rasa lemah semangat dilarang baca ye. Tapi rasanya takde benda yang nak dilemah semangatkan pon.

Makhluk Alam Lain, Bukan Cerita Hantu

Aku bukan nak cerita pasal hantu. Cukup la cerita-cerita hantu yang entah apa-apa kat TV sekarang ni. Hantu tu biarkan diorang dengan life diorang. Jangan kacau (cerita Jangan Tegur kat TV semalam memang serius shit macam sial).

Entri kali ni sebenarnya lebih kepada makhluk asing dan masih dalam topik yang sama iaitu “Alam Lain” (bukan manusia dua alam). Jom kita sama-sama beraya dengan makhluk asing.

UFO makhluk alam lain

Tengok pada gambar kat atas ni mesti ramai yang dah tau tentang “Unidentified Flying Object” atau “U.F.O.” atau dalam bahasa melayu dia “Objek terbang yang tak dikenalpasti“.

Mungkin ada sesetengah yang percaya kewujudan benda ni, dan ada juga yang tak percaya. Tapi bagi aku benda ni tak mustahil sebab makhluk ciptaan Allah S.W.T. bukan kita di muka bumi ni je. Banyak lagi planet lain selain bumi kan?

Takkan la planet-planet lain tu takde benda hidup pulak. Takkan la planet tu wujud tanpa sebab, tanpa penghuni. Kan? Sedangkan kat bumi ni pon kalau takde penghuni kat sesuatu tempat, nanti tempat tu ada “benda” yang akan jadi penghuninya.

Menjejak Penampakan Makhluk Asing di Google Maps

UFOmaps merupakan satu website yang sebiji macam Google Maps.

Cuma yang membezakannya adalah imej piring terbang (UFO) yang terdapat pada petanya di mana imej-imej tersebut merupakan tempat atau kawasan penampakan UFO oleh penduduk-penduduk sekitar kawasan tersebut.

Peta penampakan UFO

Apa yang menarik pada UFOmaps ni adalah ianya berbeza daripada data-data tentang UFO daripada sumber-sumber lain di mana UFOmaps memaparkannya dalam bentuk grafik dan korang boleh baca info tentang UFO di sesuatu kawasan itu dengan hanya click pada imej piring terbang yang terdapat pada peta.

Jika korang click pada “Read Full Report“, korang akan diredirect ke satu laman web yang mengandungi laporan penuh tentang UFO yang dilaporkan.

Laman full report tu kebanyakannya datang dari National UFO Reporting Center (NUFORC) yang merupakan pusat laporan dan sumber berkaitan kes-kes UFO.

Walaupun banyak lokasi telah dilihat kewujudan UFO, namun kebanyakan laporan datangnya dari Amerika Syarikat.

Rasanya kat Malaysia pon ada yang pernah kecoh tentang UFO ni kan? Korang penah nampak UFO tak? Pernah nampak makhluk asing tak? Ada berita dari Kosmo tentang kewujudan makhluk asing (bukan pendatang asing tanpa izin).

Bila la Malaysia nak buat cerita macam Alien ke, Predator ke.. Asyik-asyik cerita hantu je. Hantu pulak entah apa-apa. Kalau buat cerita ikut permintaan penonton, ternyata rakyat Malaysia kita ni masih taksub dengan hantu. Hmmm.. Layan internet lagi bagus daripada tengok cerita yang membosankan.

Sumber: MakeUseOf.com

61 Comments

  1. huahuahua…lame x menyinggah cni..hehe

  2. aku tak kesa ade ke takde ke ufo tu lantak ah asalkan time aku tga mandi dye tak kacau aku.

    hahahahahahaha.
    jangan tegur cam sial =D
    .-= Post terbaru sickchild72 di blog beliau.. Mcdonald’s Crew Annual Dinner 2009. =-.

    • @sickchild72: alien takde nafsu pn tgk ko.. diorang bernafsu tgk yg sama jenis ngn diorang je.. lain la kalo ko pn alien jugak.. wahahhaa.. *gelak gulem2* :sideways:

  3. pergh, ade gak web yg tunjuk UFO tuh kan.. hehe..
    stakat citer2 pasal UFO, xpenah agy makhluk asing muncul kt muka bumi ni kan.. heh..
    dalam al-quran pun kata pasal bumi je rasenye..
    .-= Post terbaru Sabri di blog beliau.. My New Love… =-.

  4. apa da raya2 membuta.. huhuhu
    .-= Post terbaru adol di blog beliau.. PAPADOM =-.

  5. cicak man tu bukan alien ke? :whistle:
    .-= Post terbaru izzat aziz di blog beliau.. Happy 2nd Anniversary!! =-.

  6. tau x makanan kegemaran budak ni :alien: ? aku penah tgk dorang mentekedarah taikkambin kat bawah jambatan dotdotdot ktrg!
    .-= Post terbaru Poziabb di blog beliau.. Disaman JPJ =-.

  7. :alien: . .wArgkh!. . .aLien dAtAm . .. wikikikik~ . .

  8. laahh..aku ingat betul2 la makhluk lain beraye..
    UFO..menarik jugak kan.
    .-= Post terbaru loq di blog beliau.. Kenangan Raya Tahun 2009 =-.

  9. :devil: :dizzy: :ninja: ada ke mahluk neh??

    kalau ada teringin nak jumpe
    .-= Post terbaru matju2509 di blog beliau.. M Copy File 4.0 =-.

  10. ahaa.. ni nak share kisah benar yang betul² terjadi kat along nie..
    masa tu sekolah rendah.. ada la satu malam tu duk lepak ngan kazen atas tembok umah.. masa ni time brutal la bleh je panjat sana panjat sini.. hahah.. duk la menghayati bintang kan.. skali along ternampak satu bintang tu pelik jer duk kelip².. pastu mula bergerak slow².. lama² makin laju dan laju dan laju dan terus lesap.. kiteorg takut gak ah.. terus masuk umah.. mustahil plak kapal terbang kan sebab imej tu kecik cam bintang.. tatau la mende apa.. so agak² anarm tu ufo ke eyh?
    .-= Post terbaru Along Arman di blog beliau.. Akhirnya… =-.

  11. Nak komen pun tak tau..
    Alien Workshop taula.. Label baju
    .-= Post terbaru zool di blog beliau.. Penternakan Ketam Nipah =-.

  12. kat malaysia pun ade,sekitar tahun 60an kat penang. Pernah masuk radio sinar tak silap aku :smile:
    .-= Post terbaru blowie di blog beliau.. Perbezaan Lelaki dan Perempuan Part II =-.

  13. ahaks..kalo aku bayar ko 100 usd kata ko tipu sume ni leh? :angel:

    antoooooooooooooo….gi tgk district 9 jerla..leh la alien kan..hu3
    .-= Post terbaru Roslan Nazri di blog beliau.. Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin Dari Roslan Nazri =-.

    • @Roslan Nazri: huh.. district 9 aku blom tgk.. lg skit nk siap donlod, connection putus.. camsial.. terus aku renti donlod.. best ke cite tu? aku dgr Jaws cite ari tu mcm best je..

  14. pergh..tggi ilmu ko anarm…keke..aku x minat sgt pasal2 UFO nih..kot2 dieorg nak singgah bersantai kat planet kite je kot…keke

    • @namie: tak tinggi mane pn ilmu aku.. SPM pn 3 paper gagal.. huhuu.. alien tu dtg planet kita sbb org bumi ni lg canggih kot.. moto yg slow pn bleh wat jd laju, siap bleh willy, rempit.. diorang nk tiru skill kot nk bg UFO diorang lg laju.. hahaha..

      PS:/aku smpai skrg pikir camne Piramid dibina.. bongkah batu tu besar bapak, sape angkat? ramai yg wat kesimpulan, ianya keje alien.. btol ke? :dizzy:

  15. owh…UFO , lesya byk collection info pasal UFO mmg minat giler lah…menakjubkan rasa nak jer jumpa dgn makhluk tu tp tak jumpa2…makhluk hantu jumpaler…hehe.

    Jom usha cerita lawak di blog lesya…lawak siot!!!hehehe
    .-= Post terbaru alesyahana di blog beliau.. ~LAWAK – LAWAK ~ =-.

  16. cerita hantu Malaysia yang bodoh2 alang tu boleh juga kaut juta-juta kat pawagam…entah…mana dtgnya penonton tu :biggrin:
    .-= Post terbaru Kujie di blog beliau.. Weblog Popular 1Malaysia de ~ Bintang =-.

  17. arap2 aku dpt tgk alien yg trbang kt langit..haha klu x, aku mmg xkn pcya kt menatang ni
    .-= Post terbaru x-po di blog beliau.. TERUK BETUL KEMATIAN RAYA TAHUN NI =-.

  18. gile ah.. kirenye dah banyak tempt yang ditanda pada google map ni dah ade jumpe flying sources la eh?
    agaknye depa ade tanda tak tempat-tempat horror sence
    dalam google map gak. huhuhu.. siap ade creepy pic kan.
    pergh… sure gempak siot~
    .-= Post terbaru Kreuger di blog beliau.. Buat perabut rumah dengan Google Sketch. =-.

  19. :alien: Pasal makhluk asing ni.dekat Malaysia sekarang
    ni pun dah ada.nak tahu apa pendatang asing,warga asing
    dan berapa banyak asing mungkin nak datang cari rezeki.
    hehehehe………….
    .-= Post terbaru safar di blog beliau.. Daftar Blogspot ringkas =-.

  20. Dekat malaya kena tunggu tok penghulu diorang kasi kebenaran round kat langit Malaysia ah.. =)
    .-= Post terbaru KertaZ di blog beliau.. Nuffnang XSS vulnerability! =-.

  21. :alien: :alien: :alien: :alien: adeh bang, semua kat us je. kat malaya ni bila nak buat research pasal :alien: ni?

    • @luthtextile: ape kate ko try google.. aku rasa penah ade cite pasal alien singgah malaysia.. mungkin time tu ramai lg yg buta IT kot.. kalo skrg ni, memang nmpk skit, abih la muka alien tu dicanang canang dlm blog.. kehkeh

  22. aku xtaw la nk pcya ke x pcya..tp aku sgt2 la excited nk taw psl bnda2 ni sume…

    • @nurr: aku pn excited gak kalo bende2 yg membabitkan alam semesta.. cume jgn terlampau fanatik.. lain la kalo ko ade niat nk jd saintis.. huhuu

  23. adeyh.. makhluk asing?? aka orang asing? kui3 :tongue:

  24. Menarik cerita nih. Dari kecik kita didengarkan dengan cerita-cerita ini.

    • @Adam: cite alien memang buat kite rasa menarik.. malaysia ade x buat cite alien ek? yg aku ingt, alien dlm movie senario.. yg ckp gluglugluglu ntah ape2 tu.. hahahha..

  25. Tu la namanya antu raya.. Wahahaha.. Aku cuma percaya 50-50.. Aku x percaya bentuk UFO tu or bentuk makhluk asing tu.. Tapi aku percaya ada life lain dekat alam semesta.. Bumi ni cuma planet kecik jer.. Klau bumi yg kecik ni boleh ada hidupan.. Aku percaya dekat tempat lain pun ada.. :wink:
    .-= Post terbaru KertaZ di blog beliau.. Kahwin? Adui.. Masak2.. =-.

    • @KertaZ: tu laa.. xkn la planet yg besar2 tu xde hidupan kn? mesti ade walaupun kerengga ke tenuk ke kt sana.. kan? kan? hahhaa..

      ko penah tgk hantu raya? aku tak penah.. tp org yg beraya umah org smpai tgh mlm x reti2 nk balik tu mungkin hantu raya kot.. kehkeh..

      yg terasa tu mintak maap ye.. selamat hari raya.. kite raya sebulan kn.. huhuu :wink:

  26. sesungguhnya Allah telah menciptakan jin dan manusia..

    maka aku simpulkan bahawa ada kemungkinan UFO tu wujud..cuma tak ader bukti scientific jer lagi..
    .-= Post terbaru zulfitry.com di blog beliau.. Kenapakah semua itu berlaku? =-.

  27. tak tahu la nak percaya ke tak benda macam ni.. nak kata pernah jpe, tak pernah lak.. nak kata ni tergolong dalam golongan jin, pun aku tak tahu nak kata apa gak..
    .-= Post terbaru beliamuda di blog beliau.. Banyak betul kenduri kahwin pada musim perayaan kali ni =-.

  28. wowowowo…..
    kamu beraya dgn makhluk2 tu ye…\
    ngeeee :alien:
    .-= Post terbaru nzms_ein di blog beliau.. maaf dari ku =-.

  29. selepas membace buku2 Dan Brown, aku dh kureng percaya ckit bab2 ufo ni. nk tau knp? well… bc buku Deception Point. :D
    .-= Post terbaru Ryehanna di blog beliau.. Gambar-gambar raya Part 1 =-.

    • @Ryehanna: aku dah kekurangan masa utk membaca.. kalo aku membaca, kompom esok xkn pegi kerja.. sekali dh mengadap buku, memang aku abihkn 1 mlm je.. giler membaca aku ni..

      ape kate ko review skit tentang buku tu.. bgtau nape ko x caye pasal UFO.. dpt linkback kt entri ni lg cantek!! :whistle:

  30. lepas tamat je cerita jangan tegur semalam, aku cakap “dah abis ke? tak paham langsung citer dia” pastu gelak….dah la jalan cerita lembab dan membosankan, bapak aku mule2 layan gak, pastu dia gi main ps…
    .-= Post terbaru cik kala di blog beliau.. =-.

  31. ko nih ngarut! orang kata alien tu jin, ye la jin kan lagi canggih dari kita
    .-= Post terbaru nesca di blog beliau.. You may tweet but do you bark? =-.

Leave a Comment