Tank Battle City – Game Kereta Kebal Untuk Android dan iOS

Inilah kereta kebal paling hebat di dunia – “Tank Battle City“. Walaupun berapa banyak kali meletup, lepas tu dia akan muncul balik. Hebat kan? Hehe.

tank battle city

Gambar atas ni adalah screenshot daripada game Tank (Battle City) untuk Android. Game kegemaran aku ni masa zaman kecik-kecik dulu. Mengimbau kenangan silam betul bila main game terbaik ni.

Lagi satu game “Bomberman”. Best jugak tu. Haha.

Game “Tank Battle City”

Game ni boleh juga dimain 2 orang (multiplayer) menggunakan fungsi bluetooth pada phone Android. Untuk pengguna iOS pun ada jugak dengan nama “Battle City”.

Budak-budak zaman sekarang rasanya diorang taknak main game macam ni. Pebarang!! Baik main game Angry Bird. Tak pun main game Candy Crush atau sebagainya yang lebih canggih.

Geram pulak aku main game Candy Crush. Makin lama makin susah. Rasa macam nak kena uninstall je.

*Sumber: Amanz.MY

28 Comments

  1. ahaha…

    sy suka main game nik duet dgn suami :tongue:

  2. Dulu masa komputer kt umah aku guna komputer besar gedabaq dulu, memang game ni jela yang aku reti main. Memang jakun sikit la, haha.. Sekarang men game kt enset android je.. hehehe :)

  3. Game tape tu weh…. Kena torai ni…

  4. game favorite dedulu ni

  5. ingatkan betul2 td..
    game ni memang best. selalu main masa kecik2.

  6. Tak leh mula main game nih…nanti tak leh stop lak…tak sedar masa berlalu..

  7. game ni Legend ..haha.. Ingat kereta kebal dalam MZ16 .. Jackie Chan

  8. selain super mario, game tank ini juga jadi game favorit saya dimasa kecil, saat itu saya mainnya pakai PS dan sekarang bagi pengguna Android pun bisa menikmatinya. keren ni bisa mengenang masa2 kecil …

  9. hhahahaaa… aku ingatkan kereta kebal dalam fast furious 6.. hehehe

  10. Ini macam game main masa kecik2 nie… ^_^

  11. zaman video game ni dulu kan..ps pun belum wujud lagi time nie..:)

  12. Game ni dulu ngadap 4 jam selamber je,maklumla game tape,memang old school habis la

  13. memang hebat kereta kebal nie…..pernah main game nie….

  14. best wo masa main game ni guna catridge dlu..sekarang pn ade di kuarkan balik..lagi 1 game yg famous, contra..

  15. back to the beginning.

    main game ini lagi best dari main angry birds or candy crush..

    Old School win… he…23x OK nak g install nie….

  16. fuhhh ini antara game kegemaran aku dulu ni

  17. sudah lama tidak bermain games ini sesekalia sah kemahirn molek juga

  18. game oldskool ni..feveret aku masa kecik comel dulu

  19. aku ada game ni dalam laptop aku. main time bosan-bosan. best gak. tapi kalau nak menang, memang kena tumpu perhatian betul-betul.

  20. terasa lama pulak dah tak main game di handphone…huhu

  21. Memang leka main game ini dahulu. :-)

  22. hahaha nak download la game ni, teringat jaman kecik2 dulu

  23. apa barang main Candy Crush . main Modern Combat , plants vs zombies lagi best

  24. Owhhh dah ada untuk android ya..
    Boleh download ni, bolehla lupakan seketika candy crush… heheee

Leave a Comment