Tank Battle City – Game Kereta Kebal Untuk Android dan iOS

Inilah kereta kebal paling hebat di dunia – “Tank Battle City“. Walaupun berapa banyak kali meletup, lepas tu dia akan muncul balik. Hebat kan? Hehe.

tank battle city

Gambar atas ni adalah screenshot daripada game Tank (Battle City) untuk Android. Game kegemaran aku ni masa zaman kecik-kecik dulu. Mengimbau kenangan silam betul bila main game terbaik ni.

Lagi satu game “Bomberman”. Best jugak tu. Haha.

Game “Tank Battle City”

Game ni boleh juga dimain 2 orang (multiplayer) menggunakan fungsi bluetooth pada phone Android. Untuk pengguna iOS pun ada jugak dengan nama “Battle City”.

Budak-budak zaman sekarang rasanya diorang taknak main game macam ni. Pebarang!! Baik main game Angry Bird. Tak pun main game Candy Crush atau sebagainya yang lebih canggih.

Geram pulak aku main game Candy Crush. Makin lama makin susah. Rasa macam nak kena uninstall je.

*Sumber: Amanz.MY

28 Comments

  1. Dulu masa komputer kt umah aku guna komputer besar gedabaq dulu, memang game ni jela yang aku reti main. Memang jakun sikit la, haha.. Sekarang men game kt enset android je.. hehehe :)

  2. selain super mario, game tank ini juga jadi game favorit saya dimasa kecil, saat itu saya mainnya pakai PS dan sekarang bagi pengguna Android pun bisa menikmatinya. keren ni bisa mengenang masa2 kecil …

  3. best wo masa main game ni guna catridge dlu..sekarang pn ade di kuarkan balik..lagi 1 game yg famous, contra..

Leave a Reply