Beli Kad Enhanced Touch n Go NFC, Hanya RM10

Akhirnya dapat juga aku beli kad Enhanced Touch n Go yang boleh topup melalui aplikasi TNG eWallet dalam phone. Tapi kena guna phone yang menyokong NFC (Near Field Communication). Kalau phone takda fungsi NFC, tak boleh topup melalui aplikasi tu.

Sebelum ni susah betul nak dapatkan kad Enhanced TNG ni. Stok selalu habis cepat. Sekarang stok kad ada banyak kot. Bila-bila masa boleh beli. Tak payah berebut dah.

Aku beli kad Enhanced Touch n Go ni secara online di Lazada (Touch n Go eShop). Harga RM10 je, tak termasuk caj penghantaran.

Touch n Go eShop Lazada
Kad Enhanced Touch ‘n Go di Lazada

Kalau ada jumpa yang jual lebih daripada RM10, tu sebenarnya reseller atau scalper. Diorang ni lah punca kad cepat habis. Diorang biasanya beli dan jual semula dengan harga lebih mahal.

Tapi yang aku pelik, ada juga orang beli walaupun dijual dengan harga berkali-kali ganda lebih mahal daripada harga asal RM10.

Yang beli tu orang kaya kot, sebab tu tak kisah berapa harga sekalipun. Duit banyak..

Dapatkan Kad Enhanced Touch n Go NFC di Lazada

Daripada beli yang harga mahal, lebih baik beli melalui online store rasmi Touch ‘n Go eWallet di Lazada. RM10 je + RM4.90 caj penghantaran. Bayaran kena guna duit dalam TNG eWallet.

Penghantaran laju.. Aku beli hari tu 2 hari je kad dah sampai depan rumah. Lepas tu boleh terus daftar dan link kad tu dengan aplikasi TNG eWallet.

Kad Enhanced Touch n Go NFC
Kad Enhanced Touch n Go NFC

Cara nak link kad Enhanced TNG ni dengan aplikasi TNG eWallet pun mudah je. Boleh ikut panduan yang dia bagi. Untuk phone yang ada fungsi NFC boleh sentuh kad pada bahagian belakang phone.

Aku pakai phone Infinix Hot 30. Phone murah je, tapi ok la ada fungsi NFC boleh guna dengan kad Enhanced TNG ni.

Aku dah cuba topup kad ni guna aplikasi TNG eWallet. Memang cepat dia baca kad dan duit terus masuk. Guna dekat tol pun takda masalah.

Topup kad Enhanced Touch n Go NFC

Daftar Kad Enhanced Touch n Go di Portal TNG

Lepas dah link dengan aplikasi TNG eWallet, jangan lupa daftar kad Enhanced TNG ni di portal Touch ‘n Go.

Kad yang dah daftar di portal tu kalau ada isu seperti kad tamat tempoh, tak aktif, rosak, hilang ataupun dicuri, kita boleh minta bayaran balik. Tak perlu risau baki duit tersangkut dalam kad.

Nak dapatkan kad Enhanced Touch ‘n Go ni boleh terus beli di Lazada. Kat stesen minyak pun ada jual, tapi mungkin stok terhad.

Bisnes Lazada

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *