Wordless Wednesday 12 – Internet Auto Restart

Internet Auto Restart Modem ZyXEL

Tengah sedap buat projek web tiba-tiba internet restart sendiri. Banyak kali pulak tu. Memang bermasalah betullah modem ZyXEL Streamyx ni.

15 Comments

  1. biasa la 2,internet malaysia memang macam nie

  2. bawa kedai la. last choice. format sendiri. hehe.. :happy:

  3. bro, jangan buat pelik macam nie,internet malaysia biasa la macam nie,hehe
    xde ada ape perlu diperlikan, :)

  4. tukar je modem ni… :tongue:

  5. hoho…no komen…opis aku takda benda alah ni…connect direct ke main server kat ict…streamyx umah pun xda. pki bb jela jawabnya. hehe

  6. bodek bos bro bagi cepat sikit angkat unifi tu..hehehe :biggrin:

  7. nak kena tukar lain la tu..

  8. pelik. memang selalu jadi ker camtu??

  9. Saya sudah lama tidak mengunakan modem yang dibekalkan sejak mengunakan Belkin modem wireless router. Cuma reception Belkin tidak sebaik D-Link. :-)

  10. modem aku brand ni gak, tapi dalam russian.

    memang kadang2 dia restart sendiri connection. dan kadang2 wifi dia jadi gila xleh connect.

    • @ariff, memang masalah dia sejak azali lagi kot.. tapi internet provider tetap jugak bagi modem jenis ni.. pelik.. apsal diorang tak bagi modem yg betul2 takde masalah? kan senang..

  11. 1st model modem streamyx aku nama ni ler…lps bermasalah xde internet aku push TM utk tukar dgn buat repot setiap hari…
    akhirnya dapat modem D-link..
    lagipun mmg modem tu bermasalah kerana org TM sendiri cek kat line aku xde prob tapi masih juga xbleh connect internet.

Leave a Reply