Instwogram : Dua Akaun Instagram dalam Satu Phone (Android)

Semalam ternampak rakan blogger, Kak Jie berkongsi entri blog yang dia tulis tentang aplikasi Instwogram. Instwogram ni membolehkan kita guna 2 akaun Instagram dalam satu phone.

Lepas habis baca entri tu, aku terus install Instwogram dalam phone aku.

Baru lah best sikit bila ada aplikasi yang boleh berfungsi serentak macam ni dalam satu phone. Kalau tak, bila nak guna akaun Instagram yang lain asyik kena logoutloginlogoutlogin sebab nak tukar-tukar akaun.

Instwogram - 2 akaun Instagram dalam satu phone

Muat Turun Aplikasi Instwogram

Untuk muat turun aplikasi Instwogram ni kena pergi ke forum XDA Developers (dah lama tak lepak situ) kerana aplikasi ni tiada dalam Play Store.

Link download boleh dapatkan di halaman “INSTWOGRAM – Two Instagram Accounts in One Device”.

Seperti apa yang Kak Jie pesan, sila bookmark atau simpan link tu bagi memudahkan kita semak kemaskini aplikasi Instwogram ni.

Kena update secara manual dengan memuat turun sendiri setiap kali ada kemaskini terbaru.

Terima kasih Kak Jie sebab berkongsi info tentang apps Instwogram ni.

Download aplikasi Instwogram

14 Comments

  1. aku dah install apps ni kat dalam phone.. best jugak ada 2 instagram dalam 1 phone.. cuma kadang2 tu aku tak berapa reti guna instagram.. nak ambik gambar apa aku pun tak tahu.. haha..

  2. Aku ada satu je akaun Instragram. Blm tahap keperluan lagi nak guna. Tapi bagi mereka yg bisnes guna IG, apps ini adlh wajib install dlm android.

  3. Kalau nk buka 2 acc nt blh apply ni..;-)

  4. ohh..ada instwo la plak. haha..

  5. thanks atas info ni.. dapat juga laaa aku post instagram dari dua akaun tanpa login-logout… terbaik!!!!

  6. Terima kasih di atas info yang berguna ni. Boleh cuba nanti. Thanks!

  7. saya ada satu je akaun instagram jadi buat masa ni tak perlu lagi kot..biasanya kalau yang ada online shop tu memang patut ada instwogram ni

  8. alhamdulillah.terima kasih sangat-sangat atas perkongsian…saya mmg selalu dlm dilema dlm mengendalikan ke2 2 akaun peribadi dan perniagaan saya!sekali lagi terima kasih!

  9. Awat xde dalam Play Store?

  10. Bagus ada apps untuk kegunaan dwi sim kad. Kalau tidak memang leceh.

  11. Ada baca jugak kat dalam blog Kak Jie..tapi belum install lagi..
    Memang bagus kalau ada apps macam ni..senang..tak payah nak login logout login logout..

  12. Memang best apps ni. Rasa memudahkan instashop untuk bekerja dalam satu hp :)

  13. Setakat ini ada satu sahaja akaun Instagram. Berniaga bolehlah guna apps ni. :D

Leave a Reply