Hasil Simpanan Duit ChurpChurp

earning buat duit churpchurp

Sebut pasal ChurpChurp, ramai yang dah berjaya buat duit dengan program internet ni kan? Aku tengok masing-masing penuh semangat berlumba buat duit ChurpChurp lepas tu tunjuk earning ChurpChurp diorang kat blog.

Boleh tahan jugak earning diorang.

Ada yang dapat banyak, ada yang dapat sikit. Biasa la tu kan. Siapa rajin promote, banyak la dia dapat. Kurang promote, dapat pun kurang la.

Nak promote tu pun kena ada skill dan tricks tertentu, baru menjadi. Tapi jangan sampai langgar syarat-syarat yang telah ditetapkan oleh ChurpChurp.

Kadang-kadang kita ni bila dah terlampau ghairah sangat nak kejar duit, benda yang dilarang pon kita buat jugak. Tak tahu la terbuat ke atau saja buat.

Manusia!

Syarat-Syarat ChurpChurp

DIBENARKAN:

  • Sharing it on your Twitter timeline.
  • Sharing it on your Facebook wall.
  • Sharing it on your other social networks such as Friendster, MySpace, forums and
    other portals.
  • Customising your status on instant messengers such as Windows Live Messenger,
    Yahoo Messenger, Google Talk, Skype, etc.

DILARANG:

  • SPAM!
  • Sharing it on competing brands’ social media platforms.
  • Sharing it on suspicious sites (e.g pornography sites but not limited to) to generate
    views or clicks!
  • Use automated methods to generate views and clicks.
  • Using misleading messages when sharing.
  • Sharing it on the original campaign platforms (such as Facebook fan pages and microsites)
  • Sharing it on ChurpChurp’s Facebook Fan page.
  • Use PTC (Pay to Click) sites, link exchangers, other such services, or forming groups
    for this purpose.
  • Creating dummy email and other social networking accounts for signup campaigns. Accounts must be verified and have a minimum of 25 Twitter followers and/or Facebook Friends.

Malas nak translate dari English ke Bahasa Melayu.

duit earning churpchurp
Duit ChurpChurp yang terkumpul

Gambar kat atas ni menunjukkan hasil simpanan duit ChurpChurp aku setakat ni.

Sebelum ni aku pernah cashout duit ChurpChurp sebanyak RM1XX.28. Walaupun tak banyak, kira berbaloi jugak la dengan usaha aku mem-promote ChurpChurp selama ni.

Senang je dapat duit!

Buat duit melalui internet ni kita tak boleh terlalu mengharap sangat. Tengok dulu usaha kita setakat mana. Kalau usaha setakat cinonet je, boleh dapat ke apa yang diharapkan tu?

Ada sesetengah orang tu aku tengok memang excited giler nak buat duit ChurpChurp. Sampai sanggup buat benda terlarang semata-mata untuk dapatkan ‘klik’.

Diorang fikir duit ChurpChurp ni boleh buat diorang kaya ke? Sampai tahap mana kaya tu aku pon tak tahu. Billionaire? Millionaire? Hmmm~

Duit ChurpChurp ni kalau dapat buat bayar down payment Proton Exora best jugak, kan? Hehe..

Sape-sape yang rasa nak jadi kaya, moh ler kita sama-sama buat duit dengan ChurpChurp. Bagi sesiapa yang tengah bertungkus lumus tingkatkan earning tu, aku doakan semoga berjaya.

Bagi yang belum ada akaun ChurpChurp, sila daftar akaun ChurpChurp anda sekarang!


Nota Kaki:
Hari Ibu dah makin dekat dah. Korang bagi hadiah apa kat mak korang? Ada tak yang bagi hadiah Pizza Hut?

37 Comments

  1. mcm mne snnye ek ? asal duet xnek2 heh ? ade pon cme 20sen jek ? pehal ea? da byk kli da send link 2..membe2 ponn ade click link 2.. x nek pon.. bg tips sket ley ?

  2. Seriesly ni consider banyak..promote promote and promote here is the result..orang yang malas promote je tak kan dapat..Taniah bro..Tak mau bawa keluar ebook kuasachurp2 ke? hehehe

  3. aku dah lama register churpchurp, tapi takde plak dapat earning sampai camtue.. hehe, bleh share sket camne nak promote iklan2 kat churp2 tue secara efektif?

    • @aizuddin, zaman kegemilangan schedule tweet dulu memang cepat je earning naik.. lepas timbul social sharing, terus jadi slow giler earning.. dah usaha lebih pon earning naik sikit jugak.. kadang2 sampai rasa mcm dah malas nk promote2..

      earning Says cepat pulak naik walaupun konsep sama, Social Sharing.. pelik btol..

  4. boleh tahan byk tu.. earning churp2 aku cukup2 je utk byr bil cel bband.. nak byk bil streamyx tak lepas :sad:

  5. amboi amboi amboi… meriah jugak nampak banyak tu

    churp2 best kalau follower ramai. mmg masyukkkkk.. tapi strategi kena ade la :D

  6. Mantap-mantap… lerh jadikan ang bahan untuk dikejar… :D cuma sejak dah ada social sharing tuh, dah malas sangat nak promote… kepada yang telah berjaya menjana pendapatan melalui churp2, tahniah diucapkan, kepada yang belum… jangan putus asa… ;)

    • @Eizil, sejak ade social sharing, earning jadi lambat giler naik.. aku pon dah rasa malas nk promote.. cuma time takde keje langsung nak buat, time tu ade gak la promote satu dua link..

Leave a Reply