Peluang Masuk Bloglist Sifu Blogger dan Pakar SEO Malaysia

Peluang Masuk Bloglist Sifu Blogger dan Pakar SEO Malaysia“. Siapa Sifu Blogger dan Pakar SEO Malaysia tu?

Kalau anda seorang blogger mesti pernah dengar nama Hasrul Hassan, kan? Ramai mengenali dia sebagai Sifu Blogger sebab dia pakar dalam bab SEO dan blog dia pun power.

Hasrul Hassan ni gemar berkongsi tips blogging dalam penulisan di blog dia dan bercerita kisah kehidupan dia sebagai seorang House Husband.

Bloglist Ramadan 1437H oleh Pakar SEO Malaysia

Bloglist Ramadan 1437H oleh Hasrul Hassan

Kenapa aku nak blog ni dimasukkan ke dalam bloglist di blog Hasrul Hassan? Sebab seharusnya peluang macam ni direbut.

Bila dah tersenarai dalam blog seorang blogger hebat, mungkin blog kita pun dapat tempias sikit daripada trafik blog dia.

Tengok jela statistik dan analitik blog dia. Trafik tinggi.

TRAFIK sangat penting bagi sesebuah blog atau laman web!

Tingkatkan trafik blog

Lagipun aku dah lama tinggal aktiviti blogging. Trafik blog ni pun dah menjunam turun. Sekarang baru nak mula balik update blog dengan lebih kerap dan merancang semula strategi blogging.

Tersenarai dalam bloglist blogger hebat antara cara yang boleh aku buat untuk bantu tingkatkan semula trafik atau jumlah pengunjung blog.

Tips SEO dari Pakar SEO Malaysia

Tips SEO untuk blog yang Hasrul Hassan kongsikan pun banyak membantu blog aku ni. Selalu juga aku baca tips-tips yang dia tulis kat blog dan aku cuba ikut tips blogging dari dia.

Walaupun dia blogging guna platform Blogspot dan aku guna WordPress, tapi cara permainan SEO tu takda beza.

Itu saja kot sebab kenapa aku nak blog ni masuk dalam bloglist di blog Hasrul Hassan.

Harap-harap dapat la masuk dalam senarai. Dia buka peluang untuk 50 blog je, sempena ketibaan Ramadan 1437H.

13 Comments

  1. eh eh, baru tahu…..blog saya celam celum update…nak join jugaklah, walaupun rasa kerdilnya diri ini….nak jadi part time blogger juga!!

  2. Patutlah lama tak update .. bizi bisnes lah katakan .. hehehe .. apapun terima kasih sbb sudi join.

    Dah masuk dalam list .. harap dapatlah beri sedikit trafik untuk naik balik.

    • Terima kasih banyak.. Sibuk dengan biz sampai blog tak sempat nak update.. Sekarang baru nak mula balik.. Harap-harap dapat la tempias trafik tu sikit.. Hehe.. TQ..

Leave a Reply