Astro Channel Percuma 29 Ogos hingga 1 September 2014

Malam tadi dapat tahu Astro bagi siaran percuma lepas ramai pengguna Astro bengang sebab Astro blackout beberapa hari lepas. Terbaca entri blog Asamboi tentang Astro minta maaf, bagi 3 hari siaran percuma.

Aku pun bengang jugak hari tu, nak tengok TV tapi channel tak keluar gambar. Gelap gelemat je.

Siaran percuma Astro akan bermula pada hari Jumaat 29 Ogos (6:00 pm) sehingga Isnin 1 September 2014 (11:59 pm). Time tu boleh la tengok TV layan movie puas-puas.

Semua channel Astro diberi percuma kecuali Astro First, Astro Best dan Astro Box Office Sports.

Astro bagi siaran channel percuma

Cakap pasal Astro ni, aku bercadang nak berhenti langgan Astro. Sebabnya aku rasa macam buang duit je bayar mahal tiap-tiap bulan tapi tengok siaran yang diulang-ulang.

Kadang-kadang boring dan rasa nak marah jugak asyik tengok cerita sama je.

Korang rasa berbaloi atau tidak bayar mahal untuk Astro tapi bila hujan tak boleh tengok TV, cerita pulak asyik cerita sama je, servis pun kadang-kadang hampeh. Berbaloi tak?

26 Comments

  1. Patutlah hot search kat google trend pasal Astro. Rupanya pasal servis dia yang tak memuaskan hati… Yang tak puas hati. Dah bayar pun ada banyak iklan…

    • Njoi blom dapat tukar sebab akaun under kontrak lagi.. awal bulan Oktober nanti baru habis kontrak.. Lepas tu baru boleh tukar Njoi..

  2. aku masih langgan Astro… best tengok History Channel.. HD pulak tu.. hehehe..
    psssstt… kalau seminggu FREE, pun best jugak.

  3. Keluarga kami cari banyak cara lain untuk hiburan.

    Keluar pergi taman. Lebih banyak pasang dvd pilihan yang kandungan ditapis.

    Otak kita ni kalau tengok perkara yang diulang ulang akan masuk minda separa sedar.

    Sebab tu tak berkenan tengok astro.

    Rancangan sama diulang ulang. Secara tak sedar dah pengaruhi kita. Kalau tengok perkara baik.. Bagus

    Jika sebaliknya?

    • Yup.. Betul tu.. Cuma sekarang ni macam takde pilihan lain untuk tengok TV, kena pasang Astro juga untuk dapatkan siaran.. Kalau takde Astro biasanya gambar TV jadi tak clear..

      Bila tengok Astro ni kita kena pandai2 tapis sendiri kandungan rancangan yang kita tengok.. Memang tak bagus kalau tengok rancangan yang bukan2, terutamanya untuk budak2 kecil..

    • Betul tu.. Sekarang ni pun amik pakej yang murah je.. Tapi lepas habis kontrak nanti ingat nak tukar ke Njoi.. Njoi takde kontrak dan tak perlu komitmen bayar bulan2 kat Astro.. Dapat jimat duit.. TV pun terang.. :)

  4. nak marah itu hak masing-masing. Sebab memang konsep siaran astro memang begitu sejak sekian lama. Astro tak penah paksa dan halang sapa-sapa untuk langgan pakej mereka.

    Unifi kan ada :)

    • Cuma UniFi tak semua tempat ada coverage. Jadi, tak semua orang boleh guna UniFi. Rumah aku lagi laa.. Streamyx pun takde.. UniFi takyah cakap lah.. Memang takde..

  5. Sebenarnya ramai yang tak sedar memang setiap tahun bila tiba hari kemerdekaan astro akan bagi siaran percuma 3 hari.kalau betul la dia nak bagi sebab tanda minta maaf kenapa tak bagi dari hari ni atau semalam…

    • Hehehe.. Tapi FREE channel ni paling ditunggu-tunggu pelanggan yang subscribe pakej paling murah. Time ni lah nak pulun layan movie, walaupun dah pernah tengok.. Haha..

  6. Baru je langgan Astro hujung tahun lepas. Terpaksa pakai sebab susah nak dapat siaran kalau pakai aerial yg biasa. Itulah asik ulang2 je siaran yg sama. Langgan pun sbb omak den nak tgk maharaja lawak je pn. Tak langgan channel lain. Tp kalau ada alternatif lain yang lebih bagus mgkn pertimbangkan utk stop Astro. Tp kene tunggu kontrak habis dulu.

    • Alternatif lain boleh bertukar ke Njoi – TV satelit percuma daripada Astro. Njoi takde kontrak dan komitmen. Bulan2 dah tak perlu bayar bil Astro. Tapi kena tunggu kontrak habis dulu lah pastu baru tukar ke Njoi.

      Kalau omak nak tengok maharaja lawak, boleh guna kad topup Njoi untuk langgan channel maharaja lawak tu.

Leave a Reply