12 Pautan Google Sitelinks

golden google sitelinksAku terbaca info tentang 12 Pautan Google Sitelinks ni di blog Amanz.my.

Menurut apa yang ditulis oleh Amanz di blognya, Google Mengemaskini Fungsi Google Sitelinks dengan menambah jumlah pautan menjadi 12 pautan sitelinks.

Sebelum ni, jumlah maksima untuk sitelinks adalah sebanyak 8 pautan.

Terkejut jugak aku. Lepas baca info tu kat blog Amanz, terus aku cuba google menggunakan keyword “Anarm”. Hasilnya, ada 12 pautan Google Sitelinks untuk blog aku.

sitelinks anarm google

12 Google Sitelinks blog AnarmNet

Senarai 12 pautan Google Sitelinks untuk blog AnarmNet adalah seperti berikut:

  1. Twitter
  2. Pengiklanan
  3. Quran Explorer
  4. Hubungi
  5. Part 2
  6. 5 Blog Paling Kerap Dilawati 2011
  7. Aiskrim Milo Buatan Sendiri
  8. Siapa Anarm
  9. Google Pagerank Anarm.Net Jun
  10. Komuniti Blogger
  11. Sitemap
  12. Hidup berani untuk gagal

Kemaskini Google Sitelinks ini juga dah diberitahu oleh Google di blog rasminya melalui entri “The evolution of sitelinks: expanded and improved“. Korang boleh cuba check blog korang tengok ada berapa banyak Google Sitelinks.

Bagi yang masih tak mempunyai sebarang sitelinks, boleh belajar bagaimana cara dapatkan Google Sitelinks dan gunakan setiap tips yang dikongsi untuk mantapkan lagi blog korang.

Jumlah pautan Google Sitelinks melalui hasil carian di Google.com dan Google.com.my adalah berbeza.

46 Comments

  1. mantap. sampai 12 gitu. aku pon dpt, tp dlm 9 je :happy: tp aku minta google tlg replace dgn yg lain. :wink:

  2. sblm google update baru dapat..tapi bertahan seminggu.. cam komen2 kat atas..takde dlm webmaster.. lepas google update..dah takde..yang peliknya blog blogspot plak ada sitelink..blog yg dah takde orang masuk dah.. cam pelik sket sitelink baru ni.. :pouty:

  3. tahniah bro.. memang susah nak dapat sitelink ni. lagi2 blog saya yang baru setahun jagung lagi.. adehh.. :happy:

  4. wah.terbaik untuk google.nak kena ubah balik ni blog aku punya sitelink.terima kasih bro anarm sebab bagitau… :biggrin:

  5. tiba2 blog aku dapat sitelink,… sebelum ni tak ada pun.. n kat google webmaster tools kata google x bagi pun.. confuse plak.. kot google buat silap.

Leave a Reply